Xiaomi i Sverige - Operatörsstatus Tre

Operation Europa

Xiaomi, tillverkaren som inte bara skapar smarttelefoner utan även smarta dammsugare, tandborstar och belysning har gjort stora framsteg på den Europeiska marknaden under 2018. Nu på fredag (2018-12-07) har tillverkaren låtit framgå att två av deras telefoner kommer att nå den svenske operatören Tre(3). Till att börja med handlar det om två enheter. Flaggskeppet Mi 8 och medelsegmentstelefonen Redmi 6A.

xiaomi mi 8.jpg

Väntan på en riktig svensk butikslansering har pågått sedan i våras när Xiaomi bekräftade ett samarbete med CK Hutchison Holdings som äger en majoritet av Tre-Gruppen. Det var inte heller länge sedan som Xiaomi öppnade en officiell Mi Shop i London för att börja sälja telefoner direkt till den engelska befolkningen.
För drygt en vecka sedan blev en affär med möbeljätten IKEA också tillgängliggjord som syftar till att öka tillgängligheten av Xiaomis smart home produkter men också för att integrera Trådfri-serien med Xiaomis lösningar.

Tillverkaren har lyckats fånga upp en stor marknadsplats, speciellt i Asien, till stor del tack vare att deras produkter inte bara håller ett kvalitativt mått men även för att dem utmanar prisklasser. Deras flaggskeppstelefoner ligger ofta i samma prisklass som OnePlus, om inte lite lägre.

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. Xiaomi har möjligheten att gå långt.
Officiell distribution genom operatören Tre är dock inte Xiaomis första ingång på den svenska marknaden. Internetbutiken Mi-store.se som ägs av East & West Distribution AB tillkännagavs tidigare i sensommaren som en officiell partner till tillverkaren. Till skillnad från Tre säljer dem i tillägg till telefoner också en stor del av Xiaomis andra produkter så som till exempel smarta lampor, power banks och elskotrar. Försäljning har också börjat dyka upp mer och mer i butikskedjor som Netonnet och Inet.

Med stöd från en mobiloperatör kan Xiaomi dock skapa en större tillgänglighet för personer som aldrig har rört deras telefoner tidigare, vilket låter tillverkaren nå till icke-entusiaster.

Jag kommer att recensera Xiaomi Redmi Note 5 och har förhoppningsvis en unboxing uppe snart.

Vad har du för ståndpunkt till Xiaomis produkter? Skriv gärna i kommentarerna nedan.

What’s your take on Xiaomi products? Let me know in the comments below.