Förväntningar och Förhoppningar: Oneplus 6T

OnePlus 6 är min nuvarande telefon och, Spoiler alert: Jag gillar den väldigt mycket. När även techrecensenter som MKBHD förklarar sin dragning iväg från sin Pixel 2 XL till OnePlus senaste modell blir det svårt att förneka att det är en bra smartphone. 

Som vanligt sprids rykten om OnePlus nästa telefon, OnePlus 6T över internet. OnePlus har tidigare bekräftat att ett 6-månaders utgivningsfönster gynnar deras affärsidé kring att primärt sälja online. Jag avstår därför från att tveka eller diskutera på att en till telefon kommer. Vid det här laget har du säkert också sett galna konceptbilder på den påstådda OnePlus 6T på nätet såsom den nedanför.

Jag har dock vissa önskemål.

OnePlus 6T concept from  Science and Knowledge

OnePlus 6T concept from Science and Knowledge

Trådlös Laddning

I min nyligen släppta jämförelse mellan OnePlus 6 och Xiaomi Mi Mix 2s var en av mina mest saknade funktioner trådlös laddning. OnePlus har tidigare uttalat sig om att dem inte känner att teknologin är värd att investera i för tillfället och att det kan påverka byggkvalitet och telefonens bredd.

Det går inte att förneka att Dash (Warp?) Charging är en fantastisk funktion. En som också bidrar till att minska batteri-ångest. Frågar du mig så kommer dock aldrig snabbladdning kunna ersätta ett riktigt bra batteri. Trådlös laddning hade också bidragit till bekvämlighet och det glädjer mig att det fortfarande bara finns en primär standard för teknologin.

Större Batteri 

För att fortsätta ämnet om batteriet hoppas jag att OnePlus kan tänka sig öka storleken på OnePlus 6Ts batteri. Hittills har jag inte blivit imponerad av uthålligheten på min OnePlus 6 och när Huawei pushar över 4000 Mah tycker jag att OnePlus kan börja minska gapet.

Att ha grym byggkvalitet, det bästa gränssnittet såväl som ett större batteri (med trådlös laddning) hade jag haft svårt att motivera köp från andra tillverkare. 

Fingertrycksläsare

Jag ser mycket framemot att fingeravtrycksläsare under skärmen ska bli en grej, jag tror dock inte att OnePlus kommer hoppa över till den nya teknologin riktigt än. OnePlus har en av-, om inte den snabbaste fingertrycksläsaren på marknaden. Jag har svårt att föreställa mig att dem skulle offra det innan teknologin är bättre. 

Stereohögtalare

Även om detta inte är en stor prioritet för mig hade jag gärna sett stereohögtalare på 6T i nivå med dem på HTC U12+ eller iPhone x. Skärmen är riktigt bra för att mediekonsumtion, men högtalaren brister och är för lät att täcka över. Om OnePlus skulle lägga till detta krävs det dock att dem är bra och inte som på Xiaomi Mi Mix 2s där man använder den övre högtalaren mest som en formalitet med svagt och dåligt ljud. 

Design

Jag tror inte att OnePlus kommer ändra så mycket på sin nuvarande telefon. Jag tror inte att vi kommer att få kameror som döljer sig under motorluckor och jag tror inte heller att skärmstorleken kommer att öka signifikant. Kameran kan dock komma att uppdateras och vi kan möjligtvis få antingen en trippelkamera på baksidan eller kanske en dubbelkamera för selfies. 

Concept by Waqar Khan

Concept by Waqar Khan

Jag kan dock köpa konceptet ovan, som förutsett en mindre notch som innehåller kameran med högtalare ovanför. Sensorjacket påminner om den på Essential Phone. 

Jag har å andra sidan ett önskemål: 

Metallramar

När Samsung släppte sin Note 7 med aluminiumramar som matchade den svarta baksidan tyckte jag att det var en brilliant idé. Men sanningen är att jag skulel vilja se OnePlus skapa en version med svart baksida och metallramar utan färg. Tänk typ stål- eller silverfärgade. Av någon anledning tycker jag att de svartmålade ramarna ser tråkigare ut idag. Jag kan dock ha helt fel och det kanske blir fulare. Vad tror du?

Pris

Ett problem som OnePlus börjar komma ikapp är att varje ny lansering ökar priset.

För mig säger det sig själv att alla förbättringar alltid kommer att synas på kostnaden och dem verkar för det mesta ligga i nivå med Xiaomi. Nu när Asus har lanserat sin Zenfone 5z för några hundralappar mindre tror jag dock att OnePlus behöver stanna kvar. Åtminstone under en lansering.

Vad hoppas du på att se på OnePlus kommande modell 6T? Kommentera gärna nedanför.