Recension: OnePlus 6

Introduktion

När det kommer till "lanserings-hype" är det få telefontillverkare som får mig lika exalterad som när OnePlus ska visa upp sina nya produkter. Troligtvis är det en kombination av det förväntade värdet i tillägg till vilken barriär företaget bryter näst som tilltalar så mycket. När OnePlus 6 visades upp blev jag tyvärr, som många andra, lite besviken på att dem inte valde att implementera trådlös laddning.

Jag har använt min OnePlus 6 dagligen i lite över en månad; Hur väl har tillverkarens flaggskepp klarat sig under den tiden? Här är mina tankar om fan-favoriten 2018.

Innehåll:

Hårdvara

Specifikationer utan Ansträngning

Jag har funderat lite på om dessa tabeller är överflödiga idag. Men OnePlus har alltid haft en stolthet i att packa de bästa specifikationerna du kan önska dig och OnePlus 6 är inget undantag. Enheten är utrustat med det bästa 2018 har att erbjuda inkluderat den högsta RAM-kombinationen på 6- eller 8 GB.

CPU Snapdragon 845
GPU Adreno 630
Utrymme 64, 128 or 256GB
RAM 6GB(64BG) or
8GB(128&256GB)
Batteri 3300 mAh
Skärm 6.28" 1080p+ AMOLED
Glasskydd Corning Gorilla Glass 5
Kamera Dubbla 16MP OIS f/1.7 och
20MP f/1.7
Selfiekamera 16MP, f/2.0
Ports USB: 2.0, Type-C.
Ljud
: 3,5 mm
Extra Splash-proof (Vattenresistens)
 
Det är lätt att påstå att mer är bättre men när det gäller RAM-minne så ska det användas. Min OnePlus 6 använder i genomsnitt 4.4GB av dessa 8GB på en dag.

Frågan om RAM-minne i telefoner är ett hett diskussionsämne idag. Nyliga rykten påstår att Googles Pixel 3 XL enbart har 4GB RAM medans andra diskuterar huruvida de 8GB Kinesiska tillverkare lägger in är en onödig siffra.
Det är lätt att påstå att mer är bättre men när det gäller RAM-minne så ska det användas. Min OnePlus 6 använder i genomsnitt 4.4GB av dessa 8GB på en dag. Det innebär att Ca 3.6 GB RAM går till spillo, vilket i Android- eller Linuxtermer betyder att det är bortkastat.

Det känns lite som att RAM-fixeringen har sprungit lite ifrån syftet och jag ser att vissa idag ser 6GB som en nedgradering. Jag tycker om specifikationer och siffror lika mycket som min granne men realistiskt sett kanske Google har en poäng i att inte överdriva och stanna på 4GB.
Om jag skulle välja vill jag se OnePlus fokusera på att vidareutveckla batterikapaciteten. Föreställ dig en OnePlus 6T med ett 4000 mAh-batteri. 

Snapdragon 845 är en utomordentlig prestationskämpe och jag är imponerad över att den presterar bättre än den tidigare 835, vilket jag inte riktigt hade förväntat mig.   

Byggkvalité och Design

Tittar vi på telefonens byggkvalité är OnePlus 6 uppdateringen som fansen har väntat på. De tidigare modellerna OnePlus 5 och 5T var snygga konstruktioner av aluminium men såg väldigt mycket ut som iPhone-modellerna från året innan. Det tillsammans med den sårbara känslan jag upplevde får mig att uppskatta den nya designen ytterligare.
Det är onekligen konstigt när jag tycker att glas känns mer hållbart än aluminium och jag vet att det lättare går sönder. Telefonen känns dock mer hållbar i mina händer, mycket kanske tack vare den ökade tyngden.

OnePlus lyckades behålla sin mattsvarta design vilket resulterar i en glasbaksida som inte liknar någon annan. Om man enbart tittar på telefonen skulle man lätt kunna tro att detta också är en metallkonstruktion. Plockar man upp den uppmärksammar sig dock skillnaden och den diskreta men snygga reflektionen som uppstår när jag tiltar telefonen gör det bara bättre. Som med tidigare modeller är har OnePlus 6 en lätt vikt, ligger bra i handen och enheten är väldigt tunn. Baksidan är också kurvad vilket får den att kännas ännu tunnare. Aluminiumramarna som håller ihop glaspartierna är också lätt vinklade vilket får det att kännas som att det möter baksidan halvvägs. 

Men trots att telefonen ligger bra i handen är sanningen den att OnePlus har nått gränsen för vad som är min komfortzon i telefonstorlek. Efter att ha provat på en LG G7 ThinQ snabbt (läs min unboxing här) känns OnePlus 6 precis lite för stor. 

Telefonens design är välgenomtänkt och kombinerar inspiration från flertalet av sina dyrare konkurrenter med sin kameraplacering, ovalformade fingeravtrycksläsare och kurvat formade glasbaksida. Midnight Black varianten som jag har testat reflekterar också ljuset på ett spännande sätt och ger dig den lila bågen du ser på första bilden. Stor eloge till OnePlus för att dem fortfarande ger oss minimalt kladdiga logotyper på baksidan. Det enda jag vill att OnePlus förbättrar till nästa gång är att lägga ficklampan in emellan kameralinserna så som andra tillverkare har börjat göra. Designed by OnePlus texten stör mig inte det minsta men jag är lite förundrad över att den är så gömd på den mattsvarta modellen. 

OnePlus Alert Slider har varit tillverkarens primära stand-out funktion sedan OnePlus 2 och jag är glad att den återfinns på den nya modellen. OnePlus har dock flyttat den idag och placerat den på andra sidan, ovanför strömknappen. Funktionen är också förändrad nu och istället för att bläddra genom Androids Stör ej-, prioritet- och normal-läge ändrar den nu mellan Tyst, Vibrera och Ljud. Du kan också välja om du vill att Tyst ska sänka mediavolymen till noll.Båda förändringarna är enligt mig förbättringar rent funktionsmässigt. 
I samband med detta kommer också den nya mjukvaran med volymknapparna inställda till att ända mediavolymen som standard. För användare som mig som bär en smartklocka är detta en optimal inställning. Jag ändrar nästan aldrig ring-volymen och när jag väl behöver det kommer Alert Slidern till undsättning. 

Som med tidigare OnePlus-telefoner har tillverkarna installerat ett skärmskydd redan i fabriken. Det är inte ett premium glasskydd utan gjort av plast men det skyddar telefonen fram tills du kan byta. Jag har använt detta skyddet hela månaden och det har enbart utstått några små repor. 

Tyvärr minns jag att jag klagade på att det medföljande skalet till Min OnePlus 5T repade baksidan lite. Därav valde jag att inte använda detta skalet till min OnePlus 6 utan köpte direkt tillverkarens Sandstone-skal. Tyvärr har även detta lämnat ett litet märke på min nya telefons sidoram.

Det är ett litet märka och egentligen ganska obefintligt men eftersom jag finansierar bytet av mina recensionsenheter genom att sälja dem i andra-hand tål jag inte att dem skadas såhär. Personligen har jag också svårt för att såpass dyra telefoner börjar visa spår av användning. 

Jag vet inte riktigt vad som händer här. Kanske har jag en onormal mängd damm i mina fickor, kanske har jag bara otur. I vilket fall som helst kommer jag vara extra varsam när jag köper en OnePlus-telefon i framtiden. 

Skärm

20180905_094319.jpg

OnePlus har återigen utrustat sin telefon med en Amoled-skärm med full hd upplösning. 1080 x 2280, också känt som 1080p+. Det, tillsammans med skärmstorleken ger os en pixelmängd på 402 pixlar per tum.

Jag förstår att vissa läsare hade föredragit en mer vetenskaplig recension av skärmens färgåtergivning och skärpa. Det jag kan säga är att jag upplever skärmen som väldigt bra när det gäller båda delarna. Det är en stor skärm men upplösningen innebär att jag måste trycka titta väldigt nära för att se spår av pixlar. Så nära att jag blir lite skelögd och därmed kan det också bero på att min syn påverkas. 
Färgerna är så som de brukar med Amoled-skärmar starka och poppar nästan med sin starka svarta. Den har inte den bästa ljusstyrkan på marknaden men skärmen är läsbar i de flesta förhållanden och om du använder telefonen i ett mörkt rum blir den även tillräckligt låg.

Sensorjacket, eller notchen, såväl som hakan är närvarande men som jag tidigare nämnt har jag inte så mycket emot detta. Hakan är rundad vilket skapar illusionen av att den är mindre än vad den kanske är. Notchen är också rätt smal och då jag inte tycker om att ha för ,många notifikationsikoner synliga samtidigt har jag inget emot att den begränsar dessa. Sanningen är att en full notifikationsmängd stressar mig mer än om jag "bara" kan se fyra stycken.
Du kan gömma notchen med mjukvarufärgning men som andra har påpekat tar detta ifrån skärmens symmetriska kurvor. Personligen föredrar jag notchen synlig framför en helt svart notifikationsbar med ikoner. 

Mjukvaran - Det Finns i Luften

Oxygen OS. Det är inte för inget som varje teknikrecensent prisar OnePlus hemmagjorda Android Skin. Du kommer inte att vilja återgå till andra tillverkares utbud efter att ha provat detta. Gränssnittet är rent och minimalistiskt men samtidigt erbjuder det samtliga funktioner som jag kan förutse mig själv utnyttja. 

OnePlus avdelning för mjukvara byggdes upp med utvecklare från det tidigare populära Custom-ROM teamet bakom Paranoid Android. Du märker snabbt att det är användare och entusiaster bakom utvecklingen. Designen är nära inpå den som Google visualiserat med Android men med enkla designavsteg, funktionstillägg och en underbar optimering under ytan. Detta är den snabbaste, lenaste upplevelsen du hittar på en modern smartphone. Då användare vände sig till Paranoid Android och Cyanogen Mod för att undkomma skins från exempelvis Samsung och LG bör det ses som ett taktiskt steg av OnePlus att utgå ifrån deras mjukvara. 

Teamet bakom Oxygen OS har också skapat en av de få hemskärmarna som inte behöver en praktisk ursäkt för att inte bytas ut mod tredjepartsalternativ. Den är snabb, smidig och simpel men har samtidigt de flesta funktioner du kan tänkas behöva i en hemskärm. Shelf, eller Hyllan är en välutvecklad tilläggsfunktion och jag älskar att man kan lägga in en widget dedikerad till app-genvägar och direkta app-åtgärder (samma val som du får om du håller inne på en app-ikon). Till exempel har jag valt att ha min bank-apps Logga In-genväg där, såväl som Swish Betala-genväg. Jag använder också Deezers Play Flow-genväg väldigt ofta.
Hidden Space, eller Gömd Yta i app-drawern är också ett snabbt och smidigt sätt att gömma antingen känsliga appar eller som jag gör appar jag inte använder ofta. Detta är ett enkelt sätt att plocka bort och städa upp i en annars lätt stökig app-låda. Om du inte gillar att bläddra igenom dina appar finns också en funktion för snabbsökning som öppnar tangentbordet tillsammans med app-lådan och låter dig söka genom dina installerade appar. 

En av OnePlus mest synliga ändringar jämfört med Stock Androids design är på hemskärmen hur Mapparna är utlagda. Här ligger dem på botten av skärmen och väljer en transparent layout istället för Androids vita boxutforming. Finessen här är att du kan antingen svepa ner, eller klicka på en tom yta för att stänga den igen. Av någon anledning delar inte OnePlus galleri-app samma enkla användning och då saknar jag att svepa för att stänga ner bilder igen.
Galleri-appen ger också ifrån sig konstiga beteenden som att hoppa upp och ner om man zoomat in på en bild och sveper. 

På tal om smartphone-mjukvara är uppdateringar ett viktigt område att ha i åtanke. Specifikt Systemuppdateringar i form av Android-versioner och än så länge håller OnePlus en god standard på den fronten. Om du minns min nyliga Android P Developer Preview har OnePlus nu också släppt en öppen beta för Oxygen OS som uppdaterar mjukvaran till Android 9 Pie. Betaversioner av Oxygen OS är kända för att vara stabila så användare vars fingrar darrar efter något nytt kan med god tro uppdatera till betan idag. 
Detta bör också antyda att en stabil version börjar närma sig vilket är ett stort poäng till OnePlus framför Samsung och LG som ännu inte har utelämnat planer för den nya uppdateringen. 

OnePlus har också implementerat Googles sömnlösa uppdateringar (eller A/B systemuppdateringar) som innebär att telefonen installerar den nya uppdateringen på en annan partition och därmed är färdig innan du startar om enheten. Detta innebär att uppdateringar upplevs snabbare att installera men inte minst gör det dem också säkrare.

Funktioner

Inställningsmenyn på OnePlus 6 påminner mycket om den på Stock Android och är simpel samt lättnavigerad. 

Jag har säkert utelämnat någonting men detta är enbart en lista i syfte att ge en överblick. De flesta funktionerna i Oxygen OS finns för att förenkla det vardagliga användandet av din smartphone. 

 

 • Helskärmsgester: Använd hela skärmytan genom att ta bort mjukvaruknapparna och ersätt dem med svep-gester. Svep upp i mitten för att komma till hemskärmen, svep upp och håll inne för att se öppna appar och upp på höger- eller vänster sida för att gå bakåt.
  Du kan också ställa om mjukvaruknapparna genom att ändra sida på bak- och öppna appar knappen samt välja funktioner för att hålla inne och dubbelklick.

 • Spelläge: Prioritera under spelsessioner. Spelläge låter dig hindra inkommande notifikationer, autumatiskt besvara samtal på högtalartelefon och prioritera hårdvaruresurser med spelet i fokus.

 • Parallella Appar: Ha två av instanser av samma app installerad. Detta är användbart för användare som mig som exempelvis har två Instagramkonton.

 • Stöd för enkla teman: Oxygen OS låter användaren välja mellan det vanliga Android-temat, ett Ljust tema eller det populära Mörka temat. Du kan då också välja accentfärger.

 • Audio Tuner: Equalizer för hörlurar.

 • Hörlursläge: Låter dig välja vad som ska hända när hörlurar kopplas till telefonen och kan aktivera saker som automatisk spelning av musik.

 • Ambient Display: Använd Amoled-skärmen på din OnePlus 6 genom att enbart lysa upp de pixlarna som behövs för att visa tiden, datum, batterinivå och notifikationer. Detta kan aktiveras genom att lyfta telefonen eller när du får notifikationer.

 • OnePlus Switch: Förinstallerad app på OnePlus-telefoner som låter dig föra över filer från din tidigare telefon som exempelvis meddelanden, samtalshistorik och Wi-Fi inställningar.

Det är också bristen på överflödiga funktioner och inställningar som gör Oxygen OS så snabbt och lent. Jag antar att det är tydligt hur mycket jag gillar gränssnittet. 

Navigationsgesterna är ett uppskattat tillägg och jag gillar att dem inte stör vanligt användare så som Xiaomis implementering gjorde med sitt tillbaka-svep. Animationerna behöver dock jobbas på då dem för det mesta är Androids vanliga animationer och detta blir specifikt tydligt när du sveper och håller inne. Då poppar listan av öppna appar upp från mitten och det känns inte alls som att dem följer ditt användande. 

Under mitt användande har jag utnyttjat gesterna dagligen. Jag gillar den moderna känslan och det ökade skärmutrymmet. Det är också imponerande hur fört man glömmer av att räkna med hem-knappen när tangentbordet är öppet, vilket resulterar i feltryck första dagen om jag byter tillbaka. 

Parallella Appar är ett mycket välkommet tillägg då jag kan vara inloggad på mitt privata konto samtidigt som mitt Mobile Swede-konto. Detta går dock att installera på fler telefoner genom att använda appar som Parallel Space men jag uppskattar att det är inbyggt. 

Trots att jag verkligen gillar de funktioner som OnePlus har implementerat i Oxygen OS är det fortfarande The Speed You Need som ger mjukvaran sin ultimata vinst. Detta är en marketing-slogan som hur cheesy den är är faktiskt levs upp till.

Truth is, whilst not terrible I have had occasions were I have been worried about my battery lasting

Batteri och Stabilitet

Min OnePlus 6 uthållighet när det gäller batteriet var ett av mina första klagomål när jag testade telefonen. Det glädjer mig att säga att det har blivit bättre nu men den är fortfarande ingen batterikämpe. Jag har försökt läsa på om Amoled-skärmar och huruvida de påverkar batteriuthållighet i verklig användning och får ofta uppfattningen av att teknologin absolut hjälper när mycket av skärmytan är svart. Det är också ett vinnande koncept när man ägnar skärmen till media och spel. Vid vanlig användning dock så som när man surfar och mycket av skärmen faktiskt används och lyses upp kan faktiskt Amoled-skärmen vara sämre än LCD/LED för batteriuthålligheten.

Detta har också visat sig i min användning och jag blev imponerad över hur lite batter som förbrukades när jag spelade PUBG. Å andra sidan tappar den såpass mycket batteri när jag surfar, vilket i stora drag täcker min primära användning. Så med andra ord är jag mer av en surf-användare och mindre av en "smartphone-gamer" och därför är jag inte imponerad över batteriuthålligheten på min OnePlus 6 överlag. Jag upplever Ca 20% batteriförbrukning för varje [kombinerad] timme som skärmen är på.

Jag kunde ha genomfört standardiserade batteri-benchmarks men jag anser att en persons egen användning är mer intressant. Detta betyder inte batteriet på OnePlus 6 är dåligt men det är inte heller jättebra. Jag har sett andra användare som rapporterar 6+ timmars skärmtid och det beror säkert på vad du använder telefonen till och hur du använder den. En annan viktig del är också hur bra du är på batterioptimering. Jag utnyttjar inga specifika inställningar för att bevara batteriet förutom att stänga av att alltid platsspåra genom Wi-Fi och det tror jag inte heller att dem flesta användare gör.

 • Har du några speciella tekniker för att utnyttja din smartphones batteri till fullo?

OnePlus egna Dash-laddare eller nu mera Warp-laddare är fortfarande en räddning utan dess like. Jag tycker personligen inte att snabbladdning gör gott för sämre batteriuthållighet men eftersom jag alltid är hemma med god marginal innan batteriet går tomt och då duger några minuters laddning för resten av dagens behov.

Sanningen är den att trots ett helt ok batteri har jag vid tillfällen känt en oro för om batteriet ska klara sig. Om något talar för batteriets kapacitet så bör det ju vara hållbarhetsångest. 

När det gäller stabilitet gör Oxygen OS ett utmärkt jobb och håller sig lent utan protest. Jag har inte råkat ut för att en enda app kraschar på den stabila versionen och även Fitbits app fungerar mycket väl. Det är som att telefonen aldrig blir ansträngd, vilket säger mycket.

Även gaming går utan svårigheter och jag har haft gott om tid till att skjuta motståndare i PUBGB utan att reflektera över någon form av lagg. Även batteriförbrukningen under spelsessionen är glädjande.

Kamera

Som jag nämnde i min OnePlus 6 vs. Xiaomi Mi Mix 2s jämförelse: 2018 är året då OnePlus anstränger sig för att göra om och göra rätt när det kommer till telefonkameran. Detta resulterar i ett väldigt litet gap emellan premium- och budgetflaggskepp när det kommer till kameraprestanda. 

OnePlus 6 kommer med dubbla kameror baktil i form av en 16MP primärkamera med en f/1.7 bländaröppning och OIS. Den andra kameran är en 20MP lins med samma bländaröppning och avstånd men utan OIS. OnePlus påpekar också att den andra kameran enbart använder sig av 16MP aktivt och att dess syfte är att hjälpa telefonen med avståndsberäkning primärt för det populära Porträtt-läget. 

OnePlus har också varit vänliga nog att ge användare direkt tillgång till Google Lens genom sin kamera app vilket bör glädja de få som faktiskt använder Google Lens. JAg har själv inte hittat många användningsområden för funktionen men den hjälpte oss faktiskt identifiera att det främmande språket på en Guineessflaska var hebreiska.

OnePlus kamera-app är för övrigt lättnavigerad, simple och effektiv.

20180903_162921_HDR.jpg

Du får inte en stor mängd funktioner inbyggt i appen. Varje funktion ger dock tillgång till flera valmöjligheter direkt i kamera-layouten. I Auto-läget kan vi till exempel ändra om hdr ska vara på, stänga av/starta ficklampan och/eller sätta en timer.

Automatiskt Läge

I dagsljus presterar OnePlus 6 med bra kvalitet och visar sig vara en kompetent kamera. Jag oroar mig mindre för kamerans prestanda och mer för mina färdigheter som fotograf. På molniga dagar med en starkt vit himmel gör det dock svårt för telefonen att rätta exponeringen och bäst visat i den andra bilden riskerar du att fånga en väldigt skinande vit skybild. 
Överlag fångar kameran starka färger och god skärpa.

Värt att nämna är att kameran inte är den mest mångsidiga i smartphonevärlden. Med en andra kamera baktill som inte riktigt fyller en synlig funktion. Jag jämför här med andra telefoner som erbjuder vidvinkel, telefoto-zoom eller en svartvit andra kamera för extra valmöjligheter. 

Detta är inte nödvändigtvis en negativ aspekt men som sagt värt att nämna. 

Porträttläge

När jag testade min OnePlus 5T var jag mycket nöjd med Porträttläget och jag förväntar mig så klart att 6an ska ge liknande resultat. För det mesta stämmer detta men jag upplever också att efterbehandlingen kanske tagit en smäll. Vid flertalet tillfällen har jag uppmärksammat att porträttläget i tillägg till att ge bakgrunden en Bokeh-effekt även gör subjektet mer suddigt än vad det borde vara.

Låg Belysning och mörker

För det mesta ger kameran oss lågbelysta bilder med korrekta färger och relativt behagliga detaljer. OnePlus 6 är ingen världsmästare när det gäller fotografier i mörker men resultatet är acceptabelt. Den orangea färgtonen jag uppmärksammade i mina första intryck visar sig fortfarande ibland men jag tror kanske att skurken i dramat är gatubelysning. Jag tror att kameran har svårt för den varma belysningen och därför försöker anpassa bilden så gott den kan. Vita hundar riskerar därför att målas orangea. 

Selfies

När det gäller selfiekameran har jag svårt att ge en konkret bedömning, för ofta tycker jag att den ger bra resultat. Ibland händer det dock att även den främre kameran utsätts för svår exponering och då resulterar det mycket riktigt i en kraftigt vit himmel som saknar förankring i verkligheten. Som du kan se på bilderna ovan förvärras detta av porträttläget, som annars fungerar bra även på den ensamma kameran.

Sedan kommer det tillfällen då selfiekameran gör ett bra jobb och exponerar både himmelen och bakgrunden. Resultatet är då en tydlig och välfångad bild med detaljer. Jag antar att betyget beror på hur mycket du värdesätter bakgrunden i dina selfies. 

Manuellt Läge/Proffessionellt 

OnePlus erbjuder som alla andra tillverkare ett manuellt läge, även känt som Pro Mode, med fullt stöd för att fånga bilder i RAW-format. Gränssnittet är även här lättnavigerat och förståeligt. Jag är inte erfaren av att använda Pro Mode själv och har därmed inte recenserat dess förmåga i detalj.

 

20180903_162933_HDR.jpg

Gränssnittet ger dig ett fullständigt histogram så väl som möjligheten att se om du håller telefonen rakt eller om du lutar den lätt. Hjulet för att ställa in värden som ISO och vitbalans är ett användarvänligt och effektivt designval.

 

Video

För videofotografer där ute erbjuder OnePlus 6 valmöjligheter som 4K upplösning med 60 FPS, slow motion i full HD med 280 FPS eller 720p med 420 FPS såväl som ett time-laps läge.

Stabilitet verkar ha förbättrats sedan OnePlus 5T, mycket tack vare den inkluderade OIS och kvaliteten är överlag bra. Slow motion i 720p är såklart bra men det minskade upplösningen får mig att föredra 1080p-möjligheten först och främst.

Slutsats

OnePlus 6 är ett rejält riktmärke för vad bra mjukvara tillför en smartphone . Telefonen är ett nöje att använda. Mitt ända riktiga klagomål gäller batteriet, som inte är dåligt men inte heller så värst bra. 

Kameran gör ett bra jobb och utmanar faktiskt årets dyrare flaggskepp. För OnePlus bör detta vara värt att fira med råge och för oss användare bör det ses som en bedrift. 

20180906_125420.jpg

Jag vet dock inte om jag litar på hur fort OnePlus telefoner visar på användning trots försiktig hantering. Eftersom detta är min andra OnePlus-telefon som märkts av officiella skal kommer jag att vara extra försiktig nästa gång, eller kanske välja ett tredjepartsskal från en mer känd tillverkare. 

 

OnePlus är för tillfället känt för att skapa produkter som är "värda priset" och ett billigare med bra alternativ till världens iPhones och "Galaxyer". Jag anser dock att företagets mjukvaruupplevelse gör detta till den mest behagliga telefonen jag har ägt. På tal om mjukvara är säker på att OnePlus kommer stötta 6an med i alla fall två stora Android-uppdateringar, om inte mer. Tillverkaren gör också en bra ansträngning på att uppdatera sina telefoner emellan Google-uppdateringarna för stabilitet och nya funktioner. 

Så svaret är ja. Om du frågar mig kan jag absolut rekommendera OnePlus 6 till de flesta. Deta är en stabil, snabb och enkel enhet. Kameran kommer att tillfredsställa och imponera de flesta. För dem av oss med mindre händer är dock telefonen stor och jag förnekar inte att jag gärna ser en minskning på skärmytan. 

Tack så mycket för att du följt med mig genom min OnePlus 6 recension! Jag skulle gärna vilja höra vad du tror i kommentarerna nedan. Antingen gällande recensionen eller OnePlus och deras senaste enhet.


OnePlus har fortfarande en form för Invite-system på gång. Nu kallas det dock referral-hub. Om du känner dig sugen på en nePlus 6, eller kanske deras nästa produkt OnePlus 6T och använder följande länk får du 200 kr rabatt på tillbehör till din nya telefon.