Apple iPhone Xs - Mina Tankar

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, Jag har aldrig ägt en iPhone.
Detta gör mig till en opålitlig källa när det gäller många åsikter om dessa specifika produkter. Här vill jag närma mig ämnet med ett utanför-perspektiv dock, jag tittar ine genom fönstret en kall hästmorgon.

Äntligen har Apple visat upp och prissatt sina nya iPhone-modeller och vi kan urskilja vart årets smartphone-trend är på väg. Det är inte direkt ett stort hopp. vad tror du? Ge mig en chans!

iPhones år 2018

Som du vet släpper Apple tre telefoner i år. Två huvudprodukter med den enkla namngivningen iPhone Xs och iPhone Xs Max. Som namnet antyder är detta S-varianter av förra årets iPhone X. 2017 fick vi tre telefoner och Apple följer upp på det med sin nya produktlinje, iPhone Xr, detta utan att berätta vart “R” kommer ifrån. Detta är tillverkarens idé om vad en “billig” smartphone kan vara och du får den för enbart 9495 svenska kronor.

Ska vi ta oss tid att diskutera Apple-skatten i år eller nöja oss med att du betalar extra för att få den Amerikanska tillverkarens privilegierade produkter till Sverige?

Teknikrecensenter har varit snabba med att beskriva telefonen som en värdig utmanare till Android-flaggskepp i prisklassen och det kanske är värt att nämna att telefonen “enbart” kostar $749 dollar (Ca 6700 svenska kronor) i USA. Jag har svårt att se hur den skulle överta Android användare då jag anser att den erbjuder kompromisser. Den påminner om en mindre bekostad iPhone X från förra året men tjockare, med större skärmkanter och mindre imponerande. Du får dock 7 färgalternativ vilket är välkommet!
För svenska konsumenter tror jag helt ärligt att 2017s iPhone X är ett bättre köp utan att tveka.

iPhone Xs är väldigt lik förra årets modell med samma 5,8” storlek men med processoruppgraderingen som medför bättre batteri och prestanda överlag, bättre kameror och en snabbare Face-ID.

Detta är den största iPhoneskärmen hittills

iPhone Xs Max är å¨många sätt samma telefon i en större 6,5” kropp. Detta är den största iPhoneskärmen hittills, om du bryr dig om beskrivningarna som används för marknadsföringen.

Små uppgraderingar är helt ok och vi har sett många av dem i år. Det ser ut som att det enbart är de kinesiska tillverkarna som siktar på att återskapa sin glans 2018. Till och med Samsung har slopat sin “The next big thing”-slogan i år. Kanske skulle inte Apple heller ha försökt sälja in sina nya modeller med fullt så mycket skryt?

Jag känner att jag hamnar på ett sidospår. Jag har inte tänkt klanka ner på iPhones generellt. Sanningen är den att jag gärna hade provat en ny iPhone, gärna iPhone Xs. Jag är mer nyfiken på att diskuterar vad Apple skickar med i sin låda, vad du får med i köpet. Det kan verka vara ett konstigt ämne men efter att jag tittade på SuperSaf då han jämför Samsung Galaxy Note 9 med de nya telefonerna kan jag inte hjälpa att bli lite förvånad.

Lådan - På Apples sätt

Det började med att jag läste att Apple inte längre säljer telefonerna med en hörlurs-adapter. Dem vill uppenbarligen att marknaden ska röra sig i deras riktning och på många sätt har dem lyckats med detta. Fler och fler tillverkare har slopar det populära hålet i sina moderna smartphones och jag har varit ganska ärlig om hur lite jag bryr mig om detta - personligen.
Men är det inte meningen att ett företag ska lyssna till sina konsumenter? Är det inte så vi vill ha det? Jag trodde nämligen att det var 70% av OnePlus succékoncept. Vi får se hur det går nu när OnePlus har erkänt att hörlurs-uttaget försvinner på nästa modell.
Många användare, jag inkluderat, har hoppat över till trådlösa hörlurar idag och det är helt ok. Det påstås dock att adaptern för gamla hederliga hörlurar är Apples mest sålda tillbehör hittills. Att inte skicka med en i lådan känns udda och ganska fult gentemot de användare som fortfarande föredrar kvaliteten som det analoga uttaget påstås ge.

Men som jag sa är detta inte mitt personliga problem.

I våras när jag snackade om telefoner med min fästmö (hon behöver en ny telefon snart) kom iPhone upp i en diskussion om laddningshastighet. Du kanske anar vart detta är på väg. Hur i hela friden kan Apple fortfarande inte skicka en snabbladdare på köpet med sina toppmodeller. Det är väl bara Android-telefoner under 2000 kr som ibland skippar detta annars. Är det så att iPhone-användare inte använder snabbladdning?

Som jag sa är jag inte en Apple-användare. Jag har aldrig varit hängiven till tillverkaren. Jag kan inte uttala mig direkt om telefonernas funktioner överlag. Jag kan säga att jag skulle vilja testa och recensera en iPhoneo m inget annat bara för att prova något nytt (för mig).

Vad är det som stoppar mig? Jo helt ärligt - detta är en väldigt Android-typisk replik - priset.Även iPhone X i andra hand kostar ofta mer än Huawei p20 Pro gör ny, eller nästan ny. Jag tror helt enkelt inte att dem är värda priset. I alla fall inte för mig.

Så hjälp mig här. Varför skickar inte Apple med snabbladdare till sina premium “lyx”-telefoner? Är det något som du bryr dig om?
Kommentera gärna nedan.


Jag skriver ständigt på min LG G7 ThinQ recension och hoppas på att vara klar inom en- till två veckor. Är det något speciellt du vill veta om den telefonen?