[Uppdaterad: 181026, 181028] Rapport: Svenska Google Home hör dåligt

[Uppdaterad: 181026, 181028] Rapport: Svenska Google Home hör dåligt

Flertalet användare rapporterar att Google Home har svårt att utföra kommandon som att tända specifika lampor och då svarar att den inte vet hur man gör ännu.  

Serverfel eller dålig implementation, har du upplevt svårigheter med Google Assistenten sedan den officiella lanseringen igår? 

Recension: Google Home och Home Mini

Recension: Google Home och Home Mini

Google Home har varit en del av marknaden ett tag och Google expanderar aggressivt på en global skala. Idag (24 oktober -18) lanseras högtalarna i Sverige med fullt språkstöd. Hr är min recension efter att ha haft Assistenten i vårat hem i 11 månader.

iPhone XS Journal - Vecka 1

iPhone XS Journal - Vecka 1

Första veckans Android Users iOS-Files är uppe. Följande handlar om hur jag som en långvarig Androidanvändare upplever en vecka på den mörka sidan. Idag ligger kameran i fokus men även mina tankar om telefonen och iOS än så länge. Vad jag gillar och vad jag ogillar.

Test: Oppo Find X - Jag Recenserar det Okända

Test: Oppo Find X - Jag Recenserar det Okända

Jag har varit sugen på att testa flaggskeppet Oppo Find X enda sedan den första lanseringsvideon. Med tanke på hur mottagningarna har varit för den motoriserade kameradelen har jag ingen stark tro på att detta är lösningen som eliminerar sensorjacket (notchen). Det kunde dock ha varit det och det påstås att Xiaomi snart ska släppa en Mi Mix 3 med Find X-inspirerad design. Från ett användarperspektiv kan jag inte förneka hur coolt det både känns och ser ut. Inte heller kan jag förneka fur futuristiskt telefonen känns.

Jag har valt att kalla detta ett test vilket jag definierar som en recension efter kortare användning. Inlägget kommer att innehålla både en Unboxing och en Recension i ett. Samtliga funktioner som nämns har dock testats grundligt.

The Mobile Swede - Nu även på Advized.se

The Mobile Swede - Nu även på Advized.se

En helt vanlig dag då jag som vanligt skannade nätet efter tekniknyheter kom jag över en fiffig liten hemsida kallad www.advized.se.

Sidans mål är att använda privatpersoner som så kallade Oberoende Experter för att tipsa om produkter.

Recension: LG G7 ThinQ

Recension: LG G7 ThinQ

LG - Tillverkaren vars smartphoneproduktion alltid verkar ligga i underläge och stadigt hamnar efter sina större konkurrenter.

I år har LG bestämt sig för att lansera ett flaggskepp som gör allt och i den vevan utmanar dem Samsung på deras hemmaplan. Detta visar sig genom enheten LG G7 ThinQ, med det minst sagt konstiga namnet åt sidan är det synd för minoriteten att majoriteten inte ger den en chans.

Här är min djupdykande recension: 

Apple iPhone Xs - Mina Tankar

Apple iPhone Xs - Mina Tankar

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, Jag har aldrig ägt en iPhone.
Detta gör mig till en opålitlig källa när det gäller många åsikter om dessa specifika produkter. Här vill jag närma mig ämnet med ett utanför-perspektiv dock, jag tittar in genom fönstret en kall höstmorgon.

Äntligen har Apple visat upp och prissatt sina nya iPhone-modeller och vi kan urskilja vart årets smartphone-trend är på väg. Det är inte direkt ett stort hopp. vad tror du? Ge mig en chans!

Recension: OnePlus 6

Recension: OnePlus 6

Då var det dags! Efter lite över en månads användning är min OnePlus 6 ute för recension. Om du har läst mina tidigare diskussioner vet du hur jag känner angående marknaden för budget-flaggskepp. För att göra en lång historia kort så saknar jag fortfarande ord för hur bra telefonen presterar (Spoiler).

Läs min recension för fullständigt test av Batteriuthållighet, Kameran, Mjukvaran och Hårdvaran.

Recension: Asus Zenwatch 3

Recension: Asus Zenwatch 3

Det var min LG G watch R år 2015 som var min första och senaste interaktion med det då benämnda Android Wear, idag Wear OS. Detta var min första smartklocka och till mitt minne tyckte jag om operativsystemet, så jag har velat prova det igen med positiv nyfikenhet. I mina ögon har alltid Asus Zenwatch 3 sett riktigt snygg ut, så när någon sålde en knappt använd version för 400 kr kunde jag inte säga nej.

Men hur väl håller en smartklocka från 2016 nu i 2018?

Unboxing: LG G7 ThinQ - Flaggskepp i Underläge

Unboxing: LG G7 ThinQ - Flaggskepp i Underläge

LG - Jag kan inte minnas att jag har skådat en av deras flaggskepp ute sedan lanseringen av G6 förra våren. LG G7 ThinQ släpptes i maj och som jag förstår det säljer den inte väldigt bra.
Frågan är om det beror på marknadsföring eller dålig kvalité?

Här är min Unboxing och mina dag ett intryck av LG G7 ThinQ.

Billiga Premiumtelefoner - Hur är Läget 2018?

Som du kanske vet är jag mitt uppe i att skriva klart min OnePlus 6 recension.
Härom dagen började jag i samband med det fundera över diskussionen kring värdet av OnePlus senaste utbud och vare sig det är rättvist att avfärda deras nästa modeller om priset fortsätter att öka eller inte.

Detta är min första uppladdade diskussion och jag skulle älska att höra vad ni tycker.

Android P Del 3: OnePlus Pie

Android P Del 3: OnePlus Pie

Efter att ha provat Android P betan på min Xiaomi Mi Mix 2s och onekligen ogillat Xiaomis halvfärdiga försök ger jag OnePlus en chans att visa hur det kan se ut. OnePlus har inte bara uppdaterat i relativt god takt efter att Google har släppt beta-versioner. Dem har även tagit tillfället i akt för att lägga in Oxygen OS i Android P betan. Detta är alltså mer av en beta för OnePlus egna skin ovanför Android 9.0 och jag hoppas att jag ska uppskatta det mer denna gången.

Jämförelse: OnePlus 6 vs. Xiaomi Mi Mix 2S

Jämförelse: OnePlus 6 vs. Xiaomi Mi Mix 2S

Få tillverkare innehaver en så hög fan-kärlek som de två kinesiska företagen Xiaomi och OnePlus.

Deras flaggskeppstelefoner OnePlus 6 och Xiaomi Mi Mix 2s har väldigt mycket gemensamt, inkluderat prisläge, men levererar i slutändan olika erfarenheter. Vilken är bättre?